Slægtsforskning

VORES SLÆGTER

Jeg har i min database kanp 4500 personer. Selvfølgelig flest fra Danmark men der er aner i det meste af verden.

Den yngste er født i 2019, og ganske få er født for 5 århundrede siden. Det er da fantastisk at det kan lade sig gøre at finde så langt tilbage.

SLÆGTSFORSKNING


For snart en del år siden fik vores farmor et venligt brev fra en overlæge i Gentofte. Han skrev at han havde en nevø der med stor iver "dyrkede" slægtsforskning, og i den forbindelse var støt på hende og hendes søskendes far. Det viste sig, at Kims morfar havde 5 børn med en kone, han havde haft inden Kim's mormor. Anledningen til brevet var, at farmor havde en niece der nu blev 100 år, og om hun havde lyst til at møde familien.

Hvordan hele den historie endte er en anden sag, men da der i min famile altid har været flere slægtsbøger, som fortæller slægtens historie, synes jeg det kunne være sjovt at "pille lidt" i slægterne.


I dag, hvor der findes så mange arkivaler på nettet (så man ikke længere behøver at besøge Rigs- og  Landsarkiver for at komme i gang), blev det hurtigt til en sjov "vinterhobby" for mig.


Jeg har længe ledt efter en måde, hvor jeg kan dele resultatet, men synes det har været svært at få det præsenteret, så alle hensyn til både levende og døde bliver taget. Jeg vil gerne kunne komme lidt videre end blot navn og fødselsdato.


Når det projekt lykkes, vil det blive præsenteret her på siden, men hvis du har interesse i enten min eller Kims slægt, så er du velkommen til at kontakte mig, Jeg har mulighed for at sende en GEDCOM-fil.


10. april 2016 (I øvrigt den dato, hvor min mormor blev gift i Skt. Nikolaj Kirke i Nakskov i 1925).


Tine